10/11/14

Trivial MedievalDel 10 al 30 de novembre

Dins del Cicle de Cultura Medieval la bct xarxa organitza un joc de preguntes i respostes a mode de Trivial, en el qual els participants puguin demostrar els seus coneixements sobre la història medieval, el seu art, els seus costums i la seva història.

El joc es proposa només de manera virtual.  L’enllaç serà visible a partir de les 0 hores del dia 10 de novembre.Els objectius que es pretenen són difondre el patrimoni de la ciutat més enllà dels seus límits geogràfics, promocionar la col·lecció documental de les biblioteques, difondre la història medieval de Terrassa i atraure persones que en general no s’acosten a les biblioteques públiques.

El joc consisteix en respondre adequadament una sèrie de preguntes sobre història medieval, definit cronològicament entre els segles VII fins el primer terç del s. XV.

Hi pot jugar qualsevol persona major d’edat que tingui accés a Internet i disposi d’una adreça electrònica.

El personatge principal és Blanca de Centelles, senyora del Castell de Vallparadís i del Castell-Palau de Terrassa, que va ser “probablement la dona que va ocupar la més alta jerarquia de la ciutat al llarg de la seva història”, segons les paraules del nostre historiador Joaquim Verdaguer.

I és Blanca de Centelles qui formula les preguntes als jugadors. Cada pregunta té tres possibles respostes, de les quals el jugador n’haurà d’escollir una.

S’hauran de respondre 20 preguntes escollides aleatòriament pel programa en un termini màxim de 10 minuts. No es pot deixar cap pregunta en blanc.

Guanyarà el jugador que hagi resolt correctament més preguntes, i amb el menys temps possible.

Hi haurà 3 guanyadors:
1r. premi:   un IPad air gentilesa dels Amics d'Els Clàssics i l'Editorial Barcino
2n. premi:  dues entrades per a una visita guiada a la Seu d’Ègara
3r. premi:  2 entrades per al concert a l’Auditori Municipal, el diumenge 21 de desembre a les 18h. El Messies de G. F. Haendel. A càrrec de la Coral Cantiga direcció de JOSEP PRATS i la Orquestra de Cambra Terrassa 48.


La imatge és original de la coneguda dibuixant terrassenca, Anna Clariana, i ens mostra el personatge principal, Blanca de Centelles, situada al Castell de Vallparadís.